Party Mic 2010

(Six D.O.G.S, Αθήνα – 24/04/2010)

Έγγραφο Επιθεώρησης-Αυτοψίας Δ.Ν.Τ.
Χώρος:
Six D.O.G.S
Χρόνος: 24 Απριλίου
MPSD1

«Κρίση; Ποια κρίση; Η Ελλάδα είναι η υπό κατάρρευση χώρα, η χώρα-επαίτης με το χέρι απλωμένο «δώστε και σώστε», με τη χρεοκοπία να χαράζει στον ορίζοντα; Κλιμάκιο μας πραγματοποίησε αυτοψία το τελευταίο Σαββατόβραδο στην ευρύτερη περιοχή του Μοναστηρακίου και διαπίστωσε μετά βδελυγμίας και αποτροπιασμού ότι οι νέοι της πόλης γεμίζουν τα μπαρ σαν μην ενδιαφέρονται για την απογείωση των spread, το αύριο και τη σύνταξη τους (ειδική μνεία σε κάποιες ομάδες ανθρώπων με πράσινα κασκόλ οι οποίοι έμοιαζαν σαν να είχαν στερηθεί τη χαρά για χρόνια!).


MPSD2

Χαρακτηριστικά οι εντεταλμένοι μας βρέθηκαν σε στενό δρομάκι της περιοχής όπου τους τράβηξε την προσοχή ο κόσμος που είχε καταλάβει το οδόστρωμα του μικρού στενού. Εκεί βρισκόταν ένα σύμπλεγμα από μπαρ στο οποίο λάμβανε χώρα η γιορτή ενός διαδικτυακού περιοδικού ονόματι MiC.


MPSD3

Εκεί οι τεχνοκράτες μας περικυκλώθηκαν από πλήθος χαρούμενες φάτσες υπό την εμφανή επήρεια αιθυλικής αλκοόλης και θορυβώδους μουσικής (αν και οφείλουμε να σημειώσουμε ότι η βραδιά είχε ξεκινήσει με ταιριαστά για την εποχή της κρίσης blues της δεκαετίας του ’20). Για να υπογραμμιστεί δε με ακόμη μελανότερο χρώμα η πολυτελής ζωή που διάγουν οι Έλληνες, στο χώρο μοιραζόταν και CD με μουσικές επιλογές των συντακτών του περιοδικού (δωρεάν παρακαλώ!).


MPSD4

Εντύπωση προκάλεσαν τα κορίτσια που χορογράφησαν (ομολογουμένως γοητευτικά) μια ηλεκτρονική βαβούρα με τίτλο «Der Mussolini», ένα τρίχρονο (!) νήπιο σε κατάσταση χορευτικού διονυσιασμού (προφανώς σ’ αυτή τη χώρα ο λαός εκπαιδεύεται εξ απαλών ονύχων στο ξενύχτι και τη ντόλτσε βίτα), η εμφατική παρουσία μουσικής από την feelgood εποχή του ’60 (αναγνωρίσαμε τον Enrico Macias και τον Sacha Distel) αλλά και κάποια λίαν ύποπτα άσματα με στίχους του τύπου «ρομποτάκια ενωθείτε», «μπάτσοι παντού», δείγματα φρονούμε μιας κεκαλυμμένης ροπής του κόσμου προς την αντίδραση και την αταξία («περνάμε καλά μεταξύ μας και αυτό βγαίνει και στον κόσμο» μας δήλωσε εις εκ των dj με εξίσου ύποπτη κόμμωση).


MPSD5

Το πάρτυ συνεχίστηκε μέχρι τις 5+ το πρωί, λίγο πριν ανατείλει ο ήλιος και ξεκινήσει ο όρθρος στις εκκλησίες. Το κλιμάκιο μας αποχώρησε υπό τους ήχους κάποιου Felizol, με πολλά ερωτηματικά… Κρίση; Ποια κρίση; Οφείλουμε να επισπεύσουμε την λήψη μέτρων; Ή μήπως τα ωραία μας ευρώ καταλήγουν σε ένα πηγάδι δίχως πάτο; Υπάρχει Eλπίδα;;»

Για την αντιγραφή-υποκλοπή
Αντώνης Ξαγάς
Άντε και του χρόνου!
Ευχή τετριμμένη αλλά πάντα ουσιαστική…

1η δημοσίευση: http://www.mic.gr

Advertisements
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: